Skip to content

color building

June 14, 2013

Finn Juhl room

I think the most interesting room on last weekends tour of the UN was the complete and delightful renovation of the Finn Juhl Trustee Council Chamber. Because the initial purpose of the room, granting independence to colonial countries, has past its purpose, the pre-renovation room acted as a swing space and had lost its glamour. With the renovation Julh’s humor and clarity is evident. Most delightful are the light fixtures that were said to have been found from the mechanical room and refurbished. Juhl also engaged with the ceiling plane in a musical way, bend wood joists holding metal boxes to mask light boxes and other mechanical issues. He was good.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: